Трифун Костовски

Еурека

Насловот го позајмив од големиот Антички математичар Архимед кој при секое ново осознавање или откривање го извикувал зборот ЕУРЕКА. Веќе изминаа 16 месеци од упокојувањето на Еуростандард банка и мојата континуирана посветеност да дојдам до виновниците за овој несакан чин....

Патриот

Почитувани читатели, повторно денеска ќе се вратам на темата поврзана со стечајот на Еуростандард банка која е длабоко втемелена во мојата свест и нема да престанам да трагам за да дојдам до вистината. Познавајќи го сопствениот карактер нема да молчам,...

Колумна на Трифун Костовски: Заробен од своите

Почитувани читатели, Изминаа повеќе од 15 месеци од упокојувањето на Еуростандард банка. За мене нема да постои мир сѐ додека не ја најдам генезата и чинителите на овој злостор врз штедачите, физичките и правните лица и нас акционерите. Многупати пишував...

Koлyмна на Трифун Костовски: Кpaј или пoчeтoк

Почитувани читатели, Мошне се свежи настаните од вчера завршените локални избори со невидено голема победа по број на Градоначалници и Советници на опозиционите партии во Република Македонија, посебно на ВМРО-ДПМНЕ. Убеден сум дека се отвора едно ново поглавје во понатамошниот...

Koлyмнa на Трифун Костовски: Oтcтpeл

Почитувани читатели, изминуваат веќе 15 месеци од денот кога Еуростандард банка се однесе во стечај. Низ целиот период на овие 15 месеци истражував, размислував и секако логички доаѓам до заклучоци кои несомнено се поврзани со мојата личност. Самиот наслов...

Koлyмнa нa Трифун Костовски: Мaкeдoнcкa peaлнocт

Помина првиот круг од локалните избори кој на виделина ги извади сите аномалии што се присутни во нашево општество и што се директно поврзани со иднината на секој поединец и нашата држава. Транзицијата низ која Македонија минува влегува во нејзината...

Koлумна на Трифун Костовски: Иcтpajнocт

Време е да пишувам за истрајноста како оној нужен, стоички, стамен дел од нашето човечко постоење. Истрајноста кај нас луѓето е вродена потреба за наше себе одржување. Истрајноста кај секој поединец има градиција и различни мерливи регистри. Имаме луѓе...

Koлyмнa нa Трифун Костовски: Игpи бeз гpaници

Локалните избори кои ќе се одржат на 17 октомври се пред нас и кампањите стартуваа со невиден жар, небаре ќе донесат фундаментални промени во нашето секојдневие. Евидентно е дека се водат кампањи кои во основа ние, граѓаните ги плаќаме,...

Koлyмнa на Трифун Костовски: Зacпиj aкo мoжeш – јac нe мoжaм

Повод за мојата колумна е емисијата на ТВ Алфа во живо, која секој ден оди во вечерните часови. Како љубител на фудбалот, минатата вечер бев во дилема дали да гледам фудбал или да ја гледам емисијата „Заспиј ако можеш“,...

Koлyмнa нa Трифун Костовски: Ocтaвки

Се надевам дека нема да ми замерите што и денеска ги прозивам институциите во системот на нашата држава, во континуитет од 14 месеци, да дадат одговори на конкретни прашања околу стечајот на Еуростандард банка. Молкот и понатаму царува, информации...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...
- Advertisement -spot_img