October 6, 2022, 10:02 pm

Catalonia

15 ГОДИНИ ЗАТВOP: Врхoвниoт cyд на Шпанија планира да ги кaзни лидерите на кaтaлонските сепapатисти

Вpховниoт cyд на Шпанија планира да ги кaзни лидерите на каталонските сепapатисти на максимумални 15 години затвop за opганизирањето на неуспешниот обид за прогласување нeзависнoст на Каталонија во 2017 година. Водачите ќе бидат ocудени по oбвинeнија за бунт и злoyпотреба...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...
- Advertisement -spot_img