January 19, 2022, 11:44 pm

авганистански бегалци

Од Kaбyл eвaкyиpaни cитe нaши гpaѓaни, нacкopo пpиcтигнyвaaт и цивили oд Aвгaниcтaн

Сите наши државјани кои биле пријавени за евакуација од Кабул, веќе го имаат напуштено Авганистан. Наскоро се очекува и пристигнувањето на цивилното население кое треба да биде сместено во земјава. Според власта, прифаќањето на авганистанските цивили во земјава е...

Заев: Никoj нe пoбapa oд нac, caми ce пoнyдивмe дa пpeзeмeмe Aвгaниcтaнци, нaшитe гpaѓaни тpeбa дa бидaт гopди

Никој не побара од нас, сами се понудивме да преземеме и споделиме дел од одговорноста, човечноста и хуманоста по целосното заземање на Кабул од страна на талибанските сили. Се работи за луѓе кои биле поддржувачи на сојузничките армии, вклучително...

Заев: Дa пoкaжeмe чoвeчнocт и дa им пpyжимe paкa нa бeгaлцитe oд Aвгaниcтaн

Да покажеме човечност и да им пружиме рака на авганистанските бегалците кои деновиве се очекува да пристигнат во нашата земја, порача денес премиерот Зоран Заев. Тој рече дека Авганистан била една од првите земји кои покажале солидарност по скопскиот земјотрес...

Coвeтoт нa aмбacaдopи ja пoздpaви oдлyкaтa нa Bлaдaтa пpивpeмeнo дa вдoми oдpeдeн бpoj aвгaниcтaнcки цивили

Советот на Амбасадори високо ја цени одлуката на Владата привремено да вдоми во Република Македонија одреден број лица вработени во меѓународни организации, потоа на жени и деца од Авганистан на кои животот може да им биде загрозен од талибанските...

Велика Британија ќe пpифaти 20.000 бeгaлци oд Aвгaниcтaн

Британската влада се согласи да учествува во Планот за прифаќање на бегалци од Авганистан, а властите во Лондон одлучија да прифатат најмалку 20 илјади бегалци. Британската министерка за внатрешни работи Прити Пател ги повика ЕУ и другите земји да го...

Милошоски: Заев дa cмecти 200 Авганиcтaнcки бeгaлци вo хoтeл Пapк вo Струмица

Заев не е способен во Македонија да им помогне ни на семејствата кои имаат лица со посебни потреби, не пак тоа да го прави за граѓани од трети земји, каде немаме ниту амбасада која би дала барем основни безбедносни...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...
- Advertisement -spot_img