January 17, 2022, 5:42 am

григор прличев

Стојкоски: Културното уметничко друштво „Григор Прличев“ ќе го чуваме, негуваме, промовираме и поддржуваме

Ѓорче има непроценливо богатство кога е во прашање македонската традицијата и фолклорот. Нема кој нема чуено за ансамблот на народни песни и ора „Григор Прличев“. Традиција од 75 години, над 300 активни членови и натаму ја чуваат ризницата на македонското...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...
- Advertisement -spot_img