January 17, 2022, 4:17 am

загрозен вид

Пчели yбилe загpозeн вид на пингвини во Јужна Африка

Повеќе од 60 африкански пингвини, кои се загрозени видови, загинаа од убоди од пчели во близина на Кејп Таун, велат екологистите од Јужна Африка. Заштитените птици, колонија од Симонстаун, беа пронајдени на плажата со многу убоди од пчели по телата. Обдукцијата...

Здружение за заштита на автохтоната македонска медоносна пчела: Македонскиот вид е загрозен поради увезување на матици од странство

По повод 10 години од основањето, здружението за заштита на автохтоната македонска медоносна пчела „Македонска пчела“ ја почнува кампањата „Одгледувам Македоника, одгледувам наше“. Целта на кампањата е подигнување на јавната свест за значењето од одгледување на автохтоната медоносна пчела, но...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...
- Advertisement -spot_img