January 20, 2022, 12:57 am

имунитет

Научници откриваат: Имунитетот кон кopонавирусот може да се развие и кај пациенти кои претходно немале ковид-19

Британските научници открија дека имунитетот кон коронавирусот може да се развие и кај пациенти кои претходно немале Covid-19, а резултатите од истражувањето се објавени на порталот Science. Во подолгата стручна студија се наведува дека експертите проучувале анализи од 302 пациенти...

Се пojaви пpвиoт гpaд кoj имa кoлeктивeн имyнитeт нa кopoнaвиpycoт

Се појави првиот град во светот кој има стекнато колективен имунитет на коронавирус. Научниците велат дека имаат докази дека градот Манаус веќе има тотален колективен имунитет, што можеби се должи на тоа дека имало многу заразени меѓу жителите што веќе...

Cимптoми кoи yкaжyвaaт нa ocлaбeн имyнитeт и кaкo дa ce зajaкнe

Зајакнувањето на имунитетот е фраза што најчесто ја слушаме со смените на сезоните, но која во никој случај не треба да ја игнорираме. Да се ​​има силен имунитет е од суштинско значење за секоја сезона, а современиот начин на живот...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...
- Advertisement -spot_img