January 18, 2022, 2:38 am

интелигенција

Надпросечно интелигентните луѓе ги имаат овие 5 карактеристики

Може да забележите натпросечна интелигенција според одредени знаци или карактеристики на луѓето. Ако откриете дека ги имате овие пет карактеристики, можете да се рангирате меѓу надпросечните интелигентни луѓе. Вие сте емпатични Сочувствувате со другите и лесно можете да им влезете во...

Можете ли да погодите колкав коефициент на интелигенција има Илон Маск?

Имате ли идеја? Нема расправа за фактот дека Илон Маск е и високо интелигентен и неверојатно успешен бизнисмен. Иако не е тестиран, неговиот IQ се проценува и е општо прифатено дека е околу 155. Ова се базира на тестови за рана...

Hayчници пpeцизнo yтвpдилe: Oвa e зaeдничкo зa cитe пaмeтни лyѓe

Дури 52 гени се значително почести кај луѓето кои покажале поголемо ниво на интелигенција на тестовите… Ова не е изненадувачки ако се земе во предвид дека научниците веруваат дека дури 75 проценти од IQ зависи од гените, но механизмот...

Гoлeминaтa нa moзoкoт вooпшто нe e вaжнa: Eвe oд штo зaвиcи интелигенцијата

Човечката интелигенција зависи помалку од големината на мозокот отколку од начинот на неговото структурирање, е заклучокот на меѓународната научна студија, предводена од истражувачи од Универзитетот во Виена. Научниците досега ја преувеличуваа врската помеѓу големината на мозокот и интелектуалните способности на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...
- Advertisement -spot_img