January 17, 2022, 4:58 am

независност

Датумите можеби кријат скриена политичка порака

Датумите (можеби) кријат скриена политичка порака...Дали датумите на големите настани се бираат случајно или имаат во себе некаква скриена порака?Во поновата историја на Македонија пречесто се појавуваат исти датуми на кои се случуваат крупни и значајни настани за нашата...

(Видео) Cвeчeнa влaдинa ceдницa зa 30 гoдини oд нeзaвиcнocтa

Признинија за сите пратеници од првиот собраниски состав. Владата одржа свечена седница по повод јубилејот 30 години од Денот на независноста – 8 септември. На неа премиерот Заев предложи, сите пратеници од првиот собраниски состав да добијат признанија за нивната улога...

По нajaвaтa зa нeзaвиcнocт нa Шкотска, Велика Британија cooчeнa co пoлитичкa kpизa

Велика Британија, соочена со планот на водечката шкотска партија да одржи нов референдум за независност на Шкотска, на кој владата во Лондон остро се спротивставува, како и анкетите што покажуваат дека мнозинството шкотски гласачи се за независност и враќање...

РИТА ОРА СО КОНЦЕРТ ВО КОСОВО: Прослава на годишнината од независноста

Косово денеска ја одбележува десетата годишнина од независноста, а граѓаните ќе прослават со повеќе манифестации и собири. Прославата започна со спортски активности за деца, а продолжува со културно-уметничка програма. Во националната библиотека предвидено е отворање на изложбата „Косово од историја до...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...
- Advertisement -spot_img