January 27, 2022, 8:35 am

обука

Општина Илинден почна обука на триесетина доброволни пожарникари

Општинскиот противпожарен сојуз Илинден почна со спроведувањето на Курс за доброволни пожарникари, каде ќе учествуваат трисетина доброволни пожарникари од Доброволните противпожарни друштва од Ајватовци, Илинден, Мршевци, Дељадровци и Бунарџик. Градоначланикот на општина Илинден, Александар Георгиевски, информира дека на Курсот, доброволните пожарникари...

Никна ново пријателство помеѓу нашите и словенските пожарникари – покрај срцето на терен, тие ја оставија и нивната опрема

Доброволното пожарникарско друштво „Толмин” од Словенија, кое со своите пожарникари-доброволци помогнаа да се изгасат огромните шумски пожари во Малешевијата, донираа лична пожарникарска опрема на своите колеги од Територијалната противпожарна бригада од Берово. – Донирана е лична пожарникарска опрема, договор за...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...
- Advertisement -spot_img