January 17, 2022, 6:12 am

позитивни случаи

Двe нeгyвaтeлки вo Прилеп ce пoзитивни нa Koвид-19 – 30 дeцa зaвpшиja вo изoлaциja…

Две негувателки од прилепските детски градинки се позитивни на ковид-19, по што вкупно 30 деца се ставени во 15-дневна изолација. Дваесет и едно дете е на возраст од две до три години, додека девет се на возраст од три...

Знaчитeлeн рaст на брoјoт нa лицa зaрaзeни со кoвид-19 во спoредбa со минaтиoт мeсeц

Во последниве неколку недели во Македонија е забележан значителен раст на бројот на лица заразени со коронавирусот. Доколку пред еден месец имавме денови со по 4-5 нови случаи на ковид-19, сега првиот ден од месец август ни почна со 72...

Кopoнaвиpycoт вo cвeтoт: Пoвeќe oд 136 милиoни cлyчaи ce пoтвpдeни oд пoчeтoкoт нa пaндeмиjaтa

Според веб-страницата „Worldometers“, од почетокот на пандемијата на коронавирусот се потврдени 136.020.767 случаи ширум светот, а во моментот се активни 23.709.174 случаи на инфекција. Како резултат на овој вирус починаа 2.939.234 лица и оздравеа 109.372.359 лица. Повеќето случаи на коронавирус се...

Здpaвcтвeниoт cиcтeм на кoлeнa: Akтивни 21.265 cлyчaи нa кopoнaвиpyc, Македонија нaдминa 4.000 пoчинaти

Дополнителни рестриктивни мерки за заштита од натамошно ширење на Ковид-19 се во сила по огромниот наплив на пациенти во болниците во изминатиот период, каде моментно се хоспитализирани 1744. Надлежните велат дека интервенирале со ангажирање дополнителни одделенија, инсталирање кислород, екстра...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...
- Advertisement -spot_img