January 24, 2022, 12:16 pm

политичка криза

Пoлитичкa kpизa вo Бугарија? – Стефан Јaнeв пoдгoтвeн пoвтopнo дa бидe тeхнички пpeмиep

Претседателот на државата го одредува составот на техничкиот кабинет, и – да, доколку е потребно, можам да ја извршам таа функција. Тоа го изјави бугарскот технички премиер Стефан Јанев во интервју за телевизијата Нова како одговор на прашањето дали...

Се продлабочува политичката kpиза: На Бугарија и се зakaнуваат масовни пpoтести

„Economist Intelligence Unit“ (ЕИУ) директно ја споредува ситуацијата во Бугарија со онаа што доведе до продолжени протести со десетици илјади учесници во Романија во 2017-2019 година и Словачка во 2018 година, по убиството на истражувачкиот новинар Јан Куцијак, пишува...

По нajaвaтa зa нeзaвиcнocт нa Шкотска, Велика Британија cooчeнa co пoлитичкa kpизa

Велика Британија, соочена со планот на водечката шкотска партија да одржи нов референдум за независност на Шкотска, на кој владата во Лондон остро се спротивставува, како и анкетите што покажуваат дека мнозинството шкотски гласачи се за независност и враќање...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...
- Advertisement -spot_img