January 27, 2022, 10:23 am

ромска популација

(Видео) Peчиcи 75 пpoценти oд дeцaта од Poмскатa пoпyлaциja во Битола нe ce зaпишaa вo пpвo oддeлeние…

На неколку дена пред почетокот на учебната година само 44 деца од ромската популација се запишаа во прво одделение од вкупно 170 колку што се евидентирани и реонски припаѓаат во училиштето „Ѓорѓи Сугарев“ во битолската населба Баир. Поради овие...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...
- Advertisement -spot_img