January 19, 2022, 11:35 pm

укинување

Ачковска: Укинyвaњeтo нa иcтopијaтa имa eднa цeл – нoвитe гeнepaции дa гo изгyбaт македонскиот идeнтитeт

Историјата не ја пишуваме заради минатото и заради одамна исчезнатите луѓе, туку заради нашата сегашност и иднина, заради објаснување на денешниот свет со искуството од вчера, како поука, сознание и алтернатива за дејствување. Историјата е нашиот корен, нашето колективно паметење,...

Левица пoбapa oд Уcтaвниoт cyд дa ja ykинe фyнкциjaтa нa Артан Груби

Левица поднесе претставка до Уставен суд за оценување на уставноста и законитоста на подзаконски акт, односно Деловникот за работа на Владата, којшто владата го промени во месец септември.  Имено, станува збор за новововедената функција – „прв заменик на претседателот на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...
- Advertisement -spot_img