January 19, 2022, 7:26 am

Алтернатива ќе добие 47 раководни функции меѓу кои вицепремиер, двајца министри, двајца заменици министри, МЕПСО…

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

На средбата што се одржа вечерва со раководството на партијата, Алтернатива во договор со своите членови одлучи да се приклучи на парламентарното мнозинство, пишува Актуале.мк
Од извори во оваа партија Алсат ги дознава 47-те државни позиции што оваа партија ги обезбедила за да стане дел од оваа Влада. Целосна листа:
1. Министерство за здравство
2. Министерство за информатика
3. Заменик претседател на Собранието
4. Министер за дијаспора
5. Заменик министер за култура
6. Заменик министер за земјоделство
7. Заменик министер за земјоделство или транспорт за финансии
8. Мепсо
9. Железнички транспорт
10. Управа за болница Тетово
11. Национален граничен координатор
12. Пензиски фонд
13. Регистри
14. Заменик директор во Испитен центар
15. Инспекторат за локална самоуправа
16. Политичко-социјален центар Скопје
17. Заменик директор во Службен весник
18. Затвор Идризово
19. Агенција за странски инвестиции
20. Агенција за претприемништво
21. Природно-математички музеј
22 Институт за културно наследство
23. Инспекторат за стандардизација
24. Театар Гостивар
25. Тетовска библиотека
26. Агенција за млади и спорт
27. индустрија
28. помошник министер во МВР
29. Раководител на сектор на позиции
30. раководител на сектор во Царина Охрид
32 Регионален лидер во земјоделството во Долнен
33. Агенција за вработување Струга
34. Кино Струга
35. Сектор МВР, Тетово
36. Клиника Скопје
37. Управен совет
38. Надзорен совет
39. Директор на Испитен центар
40. Управен совет на ПОЕ Патишта на Македонија
41. Надзорен совет на ПОЕ Улици на Македонија
42. Управен совет во железничка инфраструктура
43. Управен совет во аеродром
44. Управен совет во пошта
45. Надзорен совет во пошта
46. ​​Управен совет во пасишта
47. архив Струга

Извор Актуале.мк

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This