January 20, 2022, 12:50 am

(Видео) Котлар: Coздaди нoвa иднинa зa Цeнтap – Вeлocипeдcки пapкинг во секое yчилиште и уcтaновa, cиcтeм зa изнajмyвaње нa вeлocипeди

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Само кај нас луѓето одат по коловози, а на тротоарите се возилата и затоа ќе ги ослободиме тротоарите од возила, етапно и паралелно со решавање на паркирањето.

Ќе ја прошириме пешачката зона околу плоштадот ,,Македонија”, ќе направиме сврзна, проширена и безбедна велосипедска мрежа, велосипедски паркинг во секое училиште и установа, систем за изнајмување на велосипеди, ден без автомобили – во чекор со најдобрите светски практики.

За Центар, со душа!

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This