January 17, 2022, 2:53 am

(Видео) Ѓорѓиевски: Несовесен граѓанин фатен како иcфрла отпaд на местото каде што се гради новиот парк во Драчево, ќе биде kaзнет доколку не го исчисти ѓубрето

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Денес, несовесен граѓанин се обидел да истури отпад на местото каде што се гради новиот парк во Драчево. Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски лично се упати на лице место, по што граѓанинот доби опомена и рок од 24 часа да го исчисти исфрленото, во спротивно ќе добие соодветна пријава и казна

„Нема толеранција за загадување на животната средина! Кисела Вода мора да биде чиста, зелена и безбедна општина, а секој кој ќе се обиде тоа да го наруши ќе биде соодветно санкциониран. Нулта-толеранција за загадување на животната средина!“, изјави градоначалникот Ѓорѓиевски.

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This