January 17, 2022, 2:19 am

Владата го продолжи мандатот на Владо Бучковски како специјален претставник на Македонија за Република Бугарија

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Владата на Република Македонија на денешната редовна 122-ра седница усвои повеќе предлози и донесе неколку одлуки кои беа на дневен ред

На предлог на Комисијата за именување, на денешната седница проф. д-р Владо Бучковски е именуван за специјален претставник на Владата на Република Македонија за Република Бугарија, со што практично му е продолжен мандатот кој истекува на 1 декември 2021 година.

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This