January 19, 2022, 11:17 pm

Котлар: Буџeтoт нa Цeнтар ќе ce нocи co yчecтво на граѓаните, ќe ги згoлeмимe и зeлeнитe пoвpшини

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Буџетот на општината секогаш мора да се носи со учество на граѓаните, тоа го налага и Законот за локална самоуправа, бидејќи тоа се пари кои во општината одат во страна на граѓаните и затоа тие мора да бидат информирани каде се трошат нивните пари, изјави кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата за Општина Центар, Наташа Котлар во дебатата на Топ Тема на Телма телевизија.

Котлар изјави дека како и за Буџетот така и за деталните урбанистички планови мора да учествуваат граѓаните, бидејќи во моментов власта измислува разни оправдувања за спроведување на лош детален урбанистички план.

Во однос на животната средина и зеленилото истакна дека зголемувањето на зеленило ќе биде задолжително, а од градоначалникот и советниците ќе зависи како се применува законот за заштита на животната средина и како општината се однесува кон зеленилото.

– Ние се определуваме да го зголемиме зеленилото во Центар по пат на задолжително садење на дрвја, ќе има дрвореди, зелени површини, има плочници кои сега не се искористени и ќе бидат зелена површина, не може повеќе да се изигрува законот, нагласи Котлар.

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This