January 19, 2022, 8:18 am

Народна банка демантиpa: Курсот на денарот е стабилен

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Погрешни се информациите дека е покачен курсот на еврото, реагираа од Народна банка по објавите кај дел од медиумите, кои, според НБ, направиле забуна помеѓу курсната листа за вршење на платен промет со странство за потребите на државните органи со средниот курс кој е релевантен податок за вредноста на валутите.

„Девизниот курс на денарот е стабилен и нема промени во неговото ниво. Средниот курс на еврото според курсната листа на Народната банка изнесува 61,69 денари и истиот е непроменет во однос на лани. Во ова може секој да се увери доколку ја посети веб-страницата на Народната банка, каде секој ден се објавуваат овие податоци и која е единствен релевантен извор на информации според којшто населението и фирмите може да го следат девизниот курс на домашната валута“, велат од таму.

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This