January 21, 2022, 12:45 pm

САДИСТИЧКА ПРОПАГАНДА: Апологетите на власта се исмеваат со загрозениот живот на Едмонд Темелко

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Влошувањето на здравствената состојба на Едмонд Темелко благодарение на тортурата која се вршела врз него во истражниот затвор „Шутка“, каде му беше забранета лекарска помош, за поддржувачите на власта е повод за комедија и сарказам

 

Еден од најгласните поддржувачи на власта, Тито Беличаенц, вечерва објави монтирана фотографија на својот профил со текст „Од вечерва Темелко на ДПМНЕВСКИ домашен третман!“, коментирајќи ја одлуката на Кривичниот суд мерката притвор да ја замени со мерка куќен притвор.

Очигледно за власта здравствената состојба поради која е загрозен животот на градоначалникот за Пустец Едмонд Темелко е повод за водење на пропаганда, потсмевање и цинизам. Ваквата садистичка пракса на апологетите на СДС е само продолжување на неколкугодишната црна пропаганда, некрофилија и садизам кој започна со злоупотребата на трагедијата на малата Тамара.

 

4 КОМЕНТАРИ

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This