January 17, 2022, 6:09 pm

Уште осум нeисправни возила за јавен превоз откриени во Тетово

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Осум санкции за неисправни возила што вршат јавен превоз на територија на СВР Тетово

Денеска (1.12.2021) од 8 до 11 часот, полициски службеници на СВР Тетово спроведоа акциска контрола на техничката исправност на возила што вршат jавен превоз на патници, претежно автобуси и комбиња. При контролата откриени и санкционирани се вкупно осум неисправни возила (ТЕ-3 и ГВ-5).Шест од нив (ТЕ-3 и ГВ-3) имале неисправни сопирачки, 1(ГВ) неисправен уред за управување и 1 (ГВ) неизвршен технички преглед.Сите неисправни возила исклучени се од сообраќај и изготвени им се соодветни поднесоци.При контролата, исто така, санкционирани се и четири други видови сообраќајни орекршоци ТЕ-2 и ГВ-2).

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This