January 21, 2022, 12:42 pm

Хари и Меган нa кpaлицaтa “бecpaмнo и плecнaлe вo лицe“: Пapoт пoвтopнo ги kpши пpaвилaтa, jaвнocтa ги ocyдyвa

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Парот сега повлекол уште еден невиден потег.

Откако се преселиле во САД, Хари и Меган не престануваат да ги кршат кралските правила.

Освен што политички се ангажирале за време на избор за претседател на САД, каде што членовите на кралското семејсто строго забранува, парот сега повлекол уште еден невиден потег кој многу Британци на социјалните мрежи го карактеризирале како “бесрамна шлаканица за кралицата“, пишува The Sun.

Имено по пример на награди кои кралицата ги доделува во име на Велика Британија на граѓани и здруженија за новно посебно достигнување и залагања на бројни полиња, како што се човекови права, медицина и допринес во културата, сличен систем на наградување сега поставиле и Хари и Меган во склоп на добротворна организација Арчвел, која го носи името по нивниот годинаипол син Арчи.

The Sun тврди дека војводата од Сасекс на своите адвокати им дале документи и барање нивниот проект со кој конкурираат на кралското семејство да им стане законски.

Новинарите добиле увид во документот и виделе дека во нив пишувало, наградата ќе се дели во категории на добротворна работа, образование, наука, книжевност, еднаквост меѓу расите, полова рамноправност, грижа за околината, здравје и ментално здравје,а сето тоа им е блиско на Хари и Меган, за кои со задоволство зборуваат.

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This