Јапонска кајгана: Највкусниот начин за подготовка на јајца

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Воздушеста текстура – неодолив спој од вкусови…

СОСТОЈКИ:
4 јајца

1 лажичка оризово вино за готвење

2 лажички соја сос

прстофат шеќер

малку супа од кесичка разматена во малку вода

малку путер

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Јајцата, оризовото вино, шеќер и малку супа разматена во вода измешајте ги во вангла, но водете сметка да не се направи пена.
Во тава растопете малку путер на средна температура и ставете од прилика третина од смесата. Кога смесата малку ќе зацврсти, со помош на стапчиња замотајте во ролат кон средината.

На празниот простор од тавата ставете половина од останатата смеса, па кога и таа ќе зацврсти, ролатот свиткајте го назад. Повторувајте додека не ја потрошите целата смеса од јајца.

Водете сметка јајцата добро да се испечат. По желба, додајте малку рендан кашкавал или издробено сирење.
Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог:

https://www.instagram.com/p/BgTj48tFZlK/?utm_source=ig_web_copy_link

Latest News

Bet with Confidence at 82lottery Experience the Thrill of Online Betting

Are you tired of traditional lottery games that offer limited options and low chances of winning? Look no further,...

More Articles Like This