January 18, 2022, 2:59 am

Меѓународната вселенска станица

Астpoнayти ce вpaтиja oд шecтмeceчнa миcиja вo вceлeнcкaтa cтaницa

Двајца руски и еден астронаут на НАСА денеска се вратија на Земјата по шестмесечна мисија на Меѓународната вселенска станица. Русите Сергеј Рижиков и Сергеј Куд-Сверчков и Американката Кејт Рубинс слетаа во степите на Казахстан на околу 150 километри од градот...

Hayчницитe co нeвepojaтнo oткpитиe: Пpoнajдeни нeпoзнaти opгaнизми нa Meѓyнapoднaтa вceлeнcкa cтaницa

Четири нови соеви на бактерии се откриени на Меѓународната вселенска станица, од кои три се целосно непознати за научниците. Истражувачи од САД и Индија, заедно со агенцијата НАСА, изолираа три од четирите нови соеви, од кои едниот беше пронајден во...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...
- Advertisement -spot_img