January 18, 2022, 2:55 am

ПЦР-тест

Од дeнecкa влeз вo Србија бeз ПЦP-тecт

Граѓаните од земјите во регионот, вклучително и Македонија, од денеска може да патуваат во Србија без ПЦР тест. „Од 14 јануари, Република Србија ќе го укине задолжителниот ПЦР-тест за влез во Србија за граѓаните на Северна Македонија, со што повторно...

Црна Гора дoнece oдлyкa: Oд дeнec влeз вo зeмjaтa бeз ПЦP-тecт

Министерството за здравство на Црна Гора одлучи да дозволи влез во Црна Гора од денес без задолжително тестирање на коронавирус, изјави министерката Јелена Боровиниќ-Бојовиќ. Боровиниќ-Бојовиќ на прес-конференцијата рече дека епидемиолошката состојба во Црна Гора е подобра денес и дека во...

Што myтaциja ќe бeшe oвa??: Hoвиoт вид нa кopoнaвиpyc мoжe дa влиjae нa лaжнo-нeгaтивни peзyлтaти oд ПЦР-тecтoвитe

Агенцијата за храна и лекови на САД (ФДА) го предупреди медицинскиот и лабораторискиот персонал дека генетските мутации во коронавирусот, вклучително и варијантата Б.1.1.7 откриена во Велика Британија, може да доведат до лажно негативни резултати од молекуларен тест (ПЦР) при...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...
- Advertisement -spot_img