January 21, 2022, 12:01 pm

(Видео) Котлар: Пpeд yчилиштaтa и гpaдинкитe ќe имa вoзeн peд 30

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Се наоѓам на раскрсницата кај училиштето Кочо Рацин, безбедноста на учесниците во сообраќајот, сообено на дечињата и на ученициоте за нас е многу важна.

Затоа пред училиштата и градинките ќе воведеме Зона 30, со максимална брзина на возилата од 30 километри на час. Ќе поставиме визички препреки на улиците, визуелна и светлосна сигнализација.

Секое училиште за децата од прво до петто одделение ќе има свој редар со жолт елек и знак Стоп, кој ќе може да го сопре сообраќајот кога ќе поминува поголема група на ученици.

За Центар со душа!

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This