January 19, 2022, 7:47 am

Пецаков: Започнуваме постапка за брендирање на услуги и издавање сертификати од Биосферен резерват на УНЕСКО, Охрид – Преспа

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков, преку “ZOOM” платформата оствари средба со претставникот на Fondacione Santagata -Торино, Алесио Ре и Дејан Пановски од Билатералниот секретаријат за сливот на Охридското езеро.

“Заедно започнуваме постапка за брендирање на услуги и издавање сертификати од Биосферен резерват на УНЕСКО Охрид – Преспа. Дополнително разговаравме за можности за заедничко изготвување и аплицирање за проекти во Биосферен резерват Охрид – Преспа”, напиша Пецаков на Фејсбук.

Како пример за успешно спроведен процес беше презентиран Биосферниот резерват Монвизо – Италијa.

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This