January 18, 2022, 1:46 am

Уште еден производ повлечен од хрватскиот пазар

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Производите не се во склад со Уредбата на Европската унија за максималното ниво од остатоци на пестициди.

Хрватското министерство за земјоделство објавило дека од продажба се повлекуваат два производа од коркума поради утврдено присуство на 2-хлор етанол.

Повлекувањето се однесува на производи bio&bio Superfood Куркума 150 гр. и Orgona Superfood Куркума 150 гр. поради утврден 2-хлор етанол, пестицид етилен оксид, соопштила Хрватската агенција за земјоделство и храна, пренесува Хина.

И овие производи не се во склад со Уредбата на ЕУ за максимално ниво на остатоци од пестициди во храна или во храна за животни од билно или животинско потекло.

Спрема податоците за производите, велепродажбата ја објавила Z-Company BV, Nuenen, Холандија, а на пазарите ги доставува претпријатието Биовега од Загреб, се додава во информацијата.

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This