Кремави чоколадни бoмбици од само три состојки

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Направете кремави топчиња со чоколадо.

СОСТОЈКИ:

3 лажици растопен путер, 1 шолја шеќер во прав, 300 гр. темно чоколадо.

ПОДГОТОВКА:

Се топи путерот на оган, може да биде и путер од кикиритки по избор.
Се става кога ќе се стопи путерот шеќер во прав, се меша да се добие хомогена смеса.
Се прават топчиња во кои се става чепкалка и се ладат.
Се топи чоколадо во микро или на пареа и секоја бомбица се става во чоколадо, па се ладат и служат.

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This