Со малку паpи направете ги печените компири крцкави и вкусни – тајната е во евтината состојка која сите ја имате

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Печените компири често се наоѓаат на нашата трпеза, пред се затоа што одлично одат со скара, пилешко, колбаси, шницли, риба и секој вид на месо.

За да биде крцкав и сочен потребно ви е палента. Токму таа на компирот ќе му даде потребна крцкавост. За нешто побогат вкус може да додадете и некој друг зачин.

Ви претставуваме рецепт за печени компири со кои ќе ги воодушевите домашните.

Состојки:

1,5 кг. компири

3 лажици маслиново масло

100 гр. палента

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 200 степени. Компирите исечете ги на крупни парчиња и варете ги во зовриена посолена вода додека не омекнат. Процедете ги и оставете ги да се исушат.

Во тава за печење додадете го маслиновото масло, компирите, палентата и сол и убаво промешајте. Распоредете ги во еден слој и печете околу 30тина минути.

Добар апетит!

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This