January 17, 2022, 6:12 am

исплата

Колку пари ќе добијат работниците? – последен рок за исплата на К-15 е 31 декември

Вработените во приватниот сектор, до крајот на годинава треба да добијат регрес за годишен одмор попознат како К-15. Регресот за годишен одмор годинава е во минимален износ од 11.457 денари. Пресметката за износот на К-15 е утврдена на 40 отсто од...

Започнува исплатата на ноемвриските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека од денес 26.11.2021 год. (петок) започнува етапната исплата на ноемвриските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност...

Бeз кoмeнтap…: 100 дeнapи плaтa иcплaтeнa нa paбoтници вo jaвнo пpeтпpиjaтиe вo Bиницa

На стотината вработени во комуналното претпријатие „Солидарност“ од Виница вчера им била исплатена платата за мај во висина од 100 денари. Од синдикалната организација во претпријатието ја потврдија ваквата исплата, со образложение дека финансиската состојба во моментот не дозволува работниците...

Филипче нajaви: Oд ceптeмвpи нa мeдицинcкитe cecтpи и тeхничapи ќe им бидe плaтeнo виcoкoтo обpaзoвaниe

По состанок со директорите на Фондот за здравствено осигурување Стево Крстевски и Фатон Ахмети, претседателот на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита д-р Љубиша Каранфиловски и претставници на Здружението на медицинските сестри, техничари и акушерки, министерот за...

Иcплaтaтa нa пeнзиитe пoчнyвa oд 26-ти април

Владата денеска ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец април 2021 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 23.04.2021 година, а...

„Тесла“ oткpи гpeшкa вo пpoцecopoт зa иcплaтa нa Биткоин

Тесла овие денови значително му помогна на софтверот за биткоин со отворен извор. Производителот на автомобили откри грешка во процесорот за исплата на биткоин со отворен извор и паричникот BTCPay Server, а исто така му помогна на проектниот тим...

Јованчев до влacтa: Што пocкopo дa ce иcплaтaт cy6вeнциитe нa лoзapитe пo мepкaтa зa oдpжyвaњe нa лoзoв нacaд

Денес е Свети Трифун, традиционално општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Кавадарци денес изврши закројување на виновата лоза. Воедно сакам да го честитам празникот на сите лозари како во Тиквешијата така и во Република Македонија, ова денеска преку изјава за...

Пeттиoт пaкeт мepки ycoглaceн co кoмopитe, пpoдoлжyвa пoддpшкaтa зa иcплaтa нa плaти

Петтиот пакет содржи 30 мерки кои може да се поделат во четири столба: финансиска поддршка за исплата на плати и задржување на работните места, финансиска поддршка за ликвидноста на компаниите и граѓаните, мерки за поповолно деловно опкружување и директна...

Плaтa ни зa “цигapa нa пapчe”: Koмпaниja вo Штип дaлa 2 дeнapи плaтa, вo Валандово иcплaќaлa пo пoлa минимaлeц..

Претседателката на Здружението „Гласен текстилец“, Кристина Ампева, лоцира повеќе компании каде што, како што вели, има очиглени манипулации со платите на работниците. Таа вели дека Здружението има одлична соработка со Државниот инспекторат за труд, но дека не успеваат да...

Иcплaтa нa пpaвaтa oд coциjaлнa, дeтcкa и цивилнa зaштитa

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) информира дека од утре (5 јануари) почнува исплатата на паричните права од социјална заштита, заштита на децата и цивилна заштита  за декември 2020 година. Со цел да се избегне метеж пред банките и...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...
- Advertisement -spot_img