January 17, 2022, 5:57 pm

(Видео) Котлар: Фopмиpaњe нa цeнтap зa мeнтaлнo здpaвјe co днeвeн цeнтap зa дeцa co пoпpeчeнocт, ayтизaм, Дayнoв cиндpoм

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

За првпат во Центар ќе формираме центар за ментално здравје со дневен претстој за деца со попреченост, аутизам, Даунов синдром и друго.

Во центарот ќе се вработат дефектолози, педагози, психијатри и негователи.

Целта е децата да напредуваат и да се интегрираат во општеството.

Ќе изградиме четири нови градинки со опфат од околу 600-тини деца и тоа во Пролет, Маџир маало, Дебар маало и Капиштец.

Ќе организираме и зелено училиште за учење во природа.

Се грижиме за најмладите! За Центар со душа!

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This