БРЗИ КРОФНИ ОД РЕРНА: Нараснуваат огpoмни, без да ги пржите во масло!

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Состојки
-70гр путер
-125 гр млеко
-125гр вода
-2 јајца

-1 кеса со ванилин шеќер
-500гр брашно
– Малку сол

-55гр стопен путер за премачкување на крофните

Подготовка
Измешајте го квасецот со брашното, ванилиниот шеќер. Додајте јајца, вода, млеко и стопен путер, и замесете фино меко тесто. Оставете го тестото да одстои.
Кога тестото фино ќе нарасне, почнете да ги расукување корите така да не биде тестот тенко и со часа вадете кругови.

Во тепсијата sтавете хартија за печењеи премачкајте ја со стопен путер. Намачкајте ја секоја крофна од врвот со путер и оставете ја во тепсијата да нарасне.
Стасаните крофни се печат на 250 степени за околу 20 минути.
Вруќите крофни се премачкуваат со путер. Готовите крофни посипете ги со кристален шеќер и одозгора ставете шеќер во прав. Пријатно.

Latest News

Bet with Confidence at 82lottery Experience the Thrill of Online Betting

Are you tired of traditional lottery games that offer limited options and low chances of winning? Look no further,...

More Articles Like This