Кременадли со вкусна маринада.
СОСТОЈКИ:
5 свински кременадли и зачини, 1 лажица доматно пире, 1 лажиче сенф, 2 лажици масло, 2 лажици балсамико, ½ дл. јаболков оцет, 1 лажиче кафеав шеќер, 1 дл. вода.
ПОДГОТОВКА:
Кременадлите се одвојуваат од коските, се подготвуваат со чекан за месо и се става сол и бибер на нив.
Се спрема маринадата со сите состојки кои се ставаат во сад и се меша, па се премачкуваат кременадлите со неа.
Се редат во огноотпорен сад, а над нив се истура преостанатата маринада.
Се оставаат 30 минути да стојат, па се печат на 200 степени 15 минути.
Се вртат од другата страна и се печат уште 15 минути.