Луто пилешко со кари – Евтин ручек за половина час

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Ручек за малку пари со супер арома.

СОСТОЈКИ:

1 поголемо пилешко филе

1 праз

100 мл. павлака за готвење

1 лажица кари

1 лажиче лут чили прав

сол, бибер и масло

ПОДГОТОВКА:
Се мие и сече празот на кругови и се сече и месото.

Се пржи празот на масло неколку минути и се додава месото сечено на парченца.

Се става пола шолја вода.

Се додаваат кари и чили и се меша.

Се додава сол и бибер по вкус.

Се додава откако ќе крчка малку уште пола шолја вода и павлаката.

Се крчка и се служи со компир или ориз.

Добар апетит!

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This