January 19, 2022, 9:29 am

(Ексклузивно)Документите се монтирани, лице Даниела Арсовска од Скопје не постои во системот на МВР на Р.Бугарија

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Не една, туку неколку Даниели со презиме Арсовска постојат во системот на МВР и Агенцијата за Бугари во странство, но ниту една го нема бројот на уверение кој на прес конференција го презентираше Славјанка Петровска од СДСМ.

По кратко пребарување во системот за гласање, регситарот на Агенцијата за бугари во странство и МВР на Бугарија, ќе наидете на повеќе лица кои носат име и презиме – Даниела Арсовска, но ниту едно од овие лица не е заведено во регистарот под бројот на уверение 1688/2007 каков што презентираше Славјанка Петровска од СДСМ на прес конференција.

Според податоците од изборната комисија на Бугарија пак, на последните избори на гласање излегла извесна Даниела Арсовска да гласа, но истата е родум од Струмица, а не од Скопје.

Она што е поинтересно пак, МВР на Бугарија по последната евиденција нема евидентирано пасош на име Даниела Арсовска, со матичниот број кој стои во документот кој го објави Славјанка Петровска од СДСМ.

Во телефонски разговор со Инфомакс пак, од Агенцијата за бугари во странство кои ги издаваат овие уверенија велат дека во нивната архива немаат лице со име Даниела Арсовска родена на 20.12.1979 родена од Скопје, немаат ниту Данела Арсовска, но велат дека имаат Даниела Арсовска родена во Струмица.

Она што зачудува дополнително пак, е начинот на водење на кампања од страна на СДСМ, чиј партиски лидер четири години тврдеше дека Бугарскиот и Македонскиот народ се ист народ, и дека Гоце Делчев е Бугарин.

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This