January 17, 2022, 5:35 am

(Фото) Што да очекуваше од луѓе кои не си го знаат ни сопственото знаме

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Историјата на државното знаме е долга, а Македонија е една од ретките држави со 30 годишна независност и две различни знамиња.

Сонцето од Кутлеш беше отстането како државен симбол по притисокот од Грција, а на новото знаме автор е архитектот и голем поддржувач на политиките на СДСМ, Мирослав Грчев.

Социјалните мрежи вријат откако Владата успеа да го промаши и новото знаме на логото за 30 години независна Македонија.

Погледнете како изгледа погрешеното лого:

Еве како изгледа македонското знаме:

Latest News

Десетте најзначајни настани во светот во 2021 година

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички...

More Articles Like This