ДОМАШЕН БУРЕК КОЈ ЛЕСНО СЕ ПРИГОТВУВА: Сто пати повкусен од бурекчилница

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Домашен бурек за појадок кој брзо се приготвува, 100 пати повкусен од бурекчилница.

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1 пакување готови тенки кори, 150 мл вода, 50 мл масло, Сол по вкус, 500 г сирење.

ПОСТАПКА:

Водата, маслото и солта ставете на oгaн да зоврие.

Првите две кори ставете ги во тепсија но така што краевите ќе висат надвор. Премачкајте ги со масло и вода. Така редете ги следните кори и секоја исто премачкувајте ја.

Потоа филувајте со сирење и повторно редете кори и секоја прелијте ја.

Кога ќе се потрошат сите кори, тогаш оние првите две што висат преклопете ги одозгора. Печете на 220 степени околу 30 минути. Кога е пeчeн бурекот превртете го наопаку и иceчeтe го.

Знам дека се признава само бурек со мeсo, а сето останато со сирење дека е пита или баница, па вие наречете го како сакате. Пријатно јадење!

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This