ДАНИЛО ЃУКОВИЌ: Враќањето на Русија и Светскиот Поредок

Се погласни се шпекулациите за можна нукеларна војна помеѓу САД и Русија. За последиците од ваквиот проспект е одвишно да се зборува – Русија поседува околу 8, 400 боеви глави, додека САД во својот арсенал има околу 7, 500....

ДРАГАН ПАВЛОВИЌ ЛАТАС: Специјално

Ние сме специјален народ, не признаваат кога им треба. Еве, за САД официјално сме Република Македонија, и Македонци кои се матичен и мнозински народ во таа држава. Но, ако се сеќавате, сегашниот американски амбасадор Џес Бејли, приликом неговото назначување,...

КОЛУМНА НА ДАРКО ЈАНЕВСКИ: Kако Македонија го наруши пазарот на дрога во светот!

Не знам зошто Основниот суд 1 Скопје се буни за Kатица Јанева и за СЈО. Го утнале членот од Законот за кривичната постапка. Голема работа. Два-три члена погоре или подолу, зар прави некоја разлика? Битно е дека го погодиле...

КОЛУМНА НА МИРКА ВЕЛИНОВСКА: Од пропасата Македонија ќе ја бранат поединци!

Малку порано од вообичаеното почна грејната сезона во Македонија. Заедно со неа, поради навестените парламентарни избори, почна загревањето и на партиските котли. Но, котли како котли, спаѓаат во предмети, сопствениците на котлите и цевководите и „ложачите“, односно ракувачите на...

КОЛУМНА НА ДАРКО ЈАНЕВСКИ: Бебиња од турска серија во СЈО!

Kога ќе се дозволи шарлатани да се мешаат во стручни работи, тогаш бргу се сфаќа дека ѓаволот ја однел шегата. Така беше и кога се ставаше потпис на речиси несфатливо аматерскиот Закон за специјалното обвинителство за бргу потоа да...

КОЛУМНА НА СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ: Гнида!

Едно момче на село го задолжил татко му да ја изрине шталата каде што биле сместени нивните крави. Чистејќи ја така шталата, дошол до една крава која нон-стоп мафтала со опашката. Таа кутрата се бранела од мувите бидејќи било...

КОЛУМНА НА ДАРКО ЈАНЕВСКИ: Малку мозок, многу забава!

Кога на човек му треба забава, обично тоа си го организира сам. До него е дали ќе пушти нешто забавно на телевизија, ќе излезе, па ќе се забавува на друг начин или ќе смисли некоја трета варијанта. Но, веројатно,...

МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ: ПРОБЛЕМ, А?

Најзабавни ми се Ацо Дува-на-полноќ, Герис и слични корисници на Соросови пари за уништување на оваа држава кога ќе добијат нарачка да цвичат, стенкаат, плачат, се жалат, кукаат… Тогаш де, кога нивниот падрон има проблем со замисленото и посакувано...

КОЛУМНА НА ЛАТАС: Двојазично!

Десет недели пред изборите работите стојат вака: 1. Никој не е сосема сигурен дали избори на 11 декември воопшто ќе има 2. Заев, за секој случај, свика конгрес со делегати што самиот персонално ги бирал за да не мора да има...

КОЛУМНА НА РУСКИОТ АМБАСАДОР: Праведен суд на историјата!

Од­маз­да... Во овој по­им се чувс­тву­ва сту­дот на не­из­беж­нос­та. Ме­ѓу­тоа, ре­ал­нос­та е мно­гу по­ком­пли­ци­ра­на. Се­кој ден во по­ли­ти­ка­та, па и во се­кој­дне­ви­е­то, ние се со­о­чу­ва­ме со неп­ра­вед­ност, слу­ша­ме за стра­вот­ни злос­тор­ства, чии ви­нов­ни­ци ос­та­ну­ва­ат не­каз­не­ти. Во ва­ков слу­чај не­кои...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...
- Advertisement -spot_img